Aesthetic at its best

Photography // Michel Verpoorten

Après plusieurs formations en revalidation et médecine esthétique, complétées par l’opportunité unique de suivre des études en Aesthetic and Cosmetic Medicine à la South Wales University, au Pays de Galles (terminées avec distinction !), Birgit Muylle met son savoir-faire et son expertise au service de ses clients.

Dans son cabinet à Bruges, elle propose à ses patients un éventail de procédés de traitement de la peau non invasifs et indolores, avec comme point d’attention principal, la lutte contre le vieillissement cutané. Rides, vergetures, traces d’acné, mais aussi diverses affections de la peau sont traitées avec professionnalisme, au moyen des méthodes non chirurgicales les plus avancées offrant un haut niveau de sécurité et d’efficacité.

MIZ_9428.jpg

Parmi ces techniques révolutionnaires figure le dermatoscope Demetra, qui a recours à l’intelligence artificielle pour effectuer une analyse extrêmement précise des lésions de la peau, améliorant la pose de diagnostic et le suivi du traitement.

Autre méthode innovante : le Plexr Soft Surgery, qui offre une solution de pointe et non chirurgicale au raffermissement et au lissement de la peau, et en particulier à la correction des paupières tombantes.

Convaincue que même la plus subtile des interventions peut faire la différence, Birgit Muylle est toujours à l’écoute de ses patients pour répondre aux mieux à leurs attentes.

Cosmipolis Clinic
Praktijk Birgit Muylle
Sint-Claradreef 77 te 8000 Brugge
Privé-praktijk
Tijdokstraat 22 - 01 8380 Zeebrugge
+32 471 26 91 26
Info@birgit-muylle.be
www.birgit-muylle.be

MIZ_9318_2_R.jpg

In het kort…

Med. Birgit Muylle volgde na haar universitaire opleiding fysische revalidatie meerdere medische en esthetische postuniversitaire opleidingen. Birgit kreeg de unieke kans om ‘Aesthetic and Cosmetic Medicine’ te studeren aan de South Wales University (UK), waar haar kennis en inzet erkend werd met onderscheiding.

Zij is lid van het AAAMS – the American Association of Aesthetic Medicine and Surgery.

Patiënten kunnen in haar praktijk terecht voor een totaal medisch esthetisch anti-aging concept. Birgit maakt gebruik van veilige, moderne non-chirurgische en non-invasieve, pijnloze technieken.

Haar deskundigheid richt zich op de esthetische medische non-chirurgische ingrepen van het gelaat, de hals, het decolleté, de handen en het lichaam. Centraal staat de behandeling van huidveroudering.

Ook heeft zij specifieke kennis en ervaring in de behandeling van acne, couperose, rosacea, littekens, striae, pigmentvlekken, zonbeschadigde huid, ouderdomsvlekken en zwangerschapsmasker.

Praktijk Birgit Muylle introduceert het gebruik van Demetra, de dermascoop met artificiële intelligentie voor analyse en beeldvorming van huid(aandoeningen).

Nieuw en revolutionair in de esthetische wereld: het gebruik van de Plexr. Voor het liften en verstevigen van de huid of het verwijderen van goedaardige huidvlekken en wratten.

Het is haar filosofie dat een subtiele ingreep (behandeling) een verschil kan maken. Dit doet Birgit door een probleem zo dicht mogelijk bij de oorzaak aan te pakken.

De praktijk, gelegen in Brugge, is voor iedereen toegankelijk. Haar patiënten, bekend en minder bekend, komen uit binnen- en buitenland.

Meer info: www.birgit-muylle.be

Plexr Soft Surgery - non-surgical eyelift

Plexr is een medische behandeling.

Het is de meest innovatieve methode voor huidreductie en -versteviging. De Plexr biedt een oplossing voor het subtiel niet-chirurgisch liften van de ogen en het wegwerken van een vermoeide blik. Vandaag wordt de Plexr ook ingezet bij dermatologische problemen en voor het verwijderen van tattoos.

De methode werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Tijdens de behandeling wordt de huid oppervlakkig aangeraakt met een fijn naaldje. Daarbij werkt een kleine boog van geladen plasma puntsgewijs in op de huid. De bovenste huidlaag gaat daardoor verdampen, waarop de huidvezels samentrekken en er een krimpeffect ontstaat. Het resultaat is een lifting en versteviging van de huid. De behandeling gebeurt onder verdoving (EMLA crème) met een korte recoveryperiode van 5 – 7 dagen.

Meer info: www.plexr-surgery.be

Demetra, ontwikkeld door een Belgisch bedrijf uit Kortrijk (Barco).

Met de dermascoop Demetra verandert de beeldvorming van de huid voor altijd. De artificiële intelligentie laat toe de meest precieze huidonderzoeken te doen.

Demetra is ontworpen met oog op de veiligheid van de patiënt. Het is uiterst intelligent, in staat om elke taak in het huidonderzoek aan te pakken – en te perfectioneren. Met slechts één apparaat kunnen alle soorten foto’s gemaakt worden, van dermoscopische tot klinische close-ups en overzichtsbeelden. Het maakt ook het in kaart brengen, opvolgen en vergelijken van huidbeelden vóór, tijdens en na de behandeling efficiënter.

Meer info: www.barco.com