The fire of innovation

Writer // Audrey Collard-Bovy

Photography // Michel Verpoorten

Tout secteur compte un nombre limité d’entreprises qui se démarquent en termes d’innovation, de savoir-faire et d’adaptabilité ; dans la branche des feux ouverts, De Puydt est l’une d’entre elles. Son fondateur, Stefan De Puydt, est un homme qui brûle pour son travail et cherche constamment l’innovation, depuis 30 ans déjà. Pour lui, la qualité et l’esthétique vont de pair et servent de fondement à son entreprise.

Sa dernière prouesse en date est l’ouverture d’un nouveau showroom De Puydt sur la Natiënlaan, à Knokke, un temple dédié aux intérieurs cosy et douillets, qui vaut indubitablement le détour.

Bien plus qu’un espace de vente de feux ouverts, le showroom vise à faire vivre une expérience luxueuse et chaleureuse ; on découvre, dans un cadre intime, les dernières tendances en matière de foyers. Des feux ouverts qui s’intègrent parfaitement à l’architecture de l’intérieur et nourrissent d’emblée l’inspiration.

MIZ_0876.jpg

On y trouve des styles très variés, de l’âtre subtilement posé au niveau du sol au foyer doté d’un socle imposant. Tous sont un plaisir pour les yeux et témoignent d’une grande ingéniosité et harmonie. Pour Stefan, il est important que le style corresponde à l’intérieur, car un feu ouvert n’est pas un détail, mais un élément essentiel de l’aménagement de la pièce, autour duquel il fait bon se réunir. Et c’est précisément la force de De Puydt : cette capacité à intégrer le feu ouvert dans la pièce de vie.

« Là où d’autres magasins de feux ouverts s’arrêtent, nous allons plus loin », annonce Stefan avec conviction, fier de la vision de l’entreprise et de son équipe compétente. Les lamelles en fonte sont un bon exemple de la persévérance et de la force créatrice de cet entrepreneur : personne n’y croyait, mais aujourd’hui, le concept connait un succès fou.

Si l’âtre reste l’activité principale de De Puydt, son slogan « Interiors around Fire » reflète sa vraie raison d’être. Prenez donc rendez-vous et venez découvrir toute la chaleur de son showroom !

_MIZ_0928.jpg

In het kort… 

In iedere sector zijn er slechts enkele ondernemingen die eruit springen qua innovatie, craftmanship en veerkracht; en De Puydt is er daar steevast één van. De oprichter en eigenaar Stefan De Puydt is een man met vuur voor zijn specialisme die al 30 jaar gebrand is op continue vernieuwing. Voor hem zijn kwaliteit en esthetiek recht evenredig en zijn ze ook beiden dé minimum-standaard van zijn bedrijf. Zijn nieuwste wapenfeit is de indrukwekkende showroom op de Natiënlaan in Knokke: een walhalla van sfeer, warmte en gezelligheid die we u absoluut aanraden te gaan bezoeken. 

Deze showroom kan niet omschreven worden als een haardenwinkel, maar eerder als een belevingsboetiek voor luxe en interieur dankzij de ruime keuze aan open haarden. Hier ontdekt u op een huiselijke wijze de laatste trends in het universum van open haarden. De haarden lopen naadloos door in de architecturale wanden waardoor een bezoek een inspirerend moment van ontdekking wordt. De stijlen zijn zeer divers, we zien hier haarden die subtiel op vloerniveau zijn gebouwd terwijl anderen voorzien zijn van een opvallende sokkel. Eén voor één zijn het eyecatchers en ziet men direct dat ingeniositeit en esthetiek hier een winnend duo vormen. Voor Stefan is het ook belangrijk dat de stijl perfect overloopt in het interieur, want een open haard is geen detail, maar een volwaardig hoofdelement van uw inrichting waarrond iedereen zich graag verzamelt voor memorabele momenten. Dat is ook de kracht van De Puydt, hier wordt ervoor gezorgd dat de overgang tussen vuur en uw interieur volledig vervaagd wordt. 

“Daar waar andere haardbedrijven stoppen, gaan wij verder.” zegt Stefan ons vol overtuiging, want het is duidelijk dat hij trots is op de visie van zijn bedrijf en zijn bekwaam team. Het geribde gietijzer is een voorbeeld van het doorzettingsvermogen van deze ondernemer en de innovatieve kracht: niemand geloofde erin, maar vandaag kent het concept een ongezien succes. 

Vuur blijft de core business bij De Puydt, maar “Interiors around Fire” is de slogan die duidelijk vertelt waarrond het draait. Maak een afspraak of spring binnen op de Natiënlaan en geniet van de warmte van dit bedrijf! 

MIZ_0870.jpg

DE PUYDT
Natiënlaan 161, 8300 Knokke-Heist
T. +32 50 34 24 44
www.depuydthaarden.be

De Puydt nv offices & warehouse
Finlandstraat 19, 9940 Evergem
Tel: +32 9 226 25 01